הגל השלישי
הגל השלישי הוא שמה של תנועה הולכת וגדלה המנסה לשנות את ההרגלים של מה שנהוג לכנות הגל השני - החיים המודרניים, המזון המהיר, תרבות הקפסולות .
הגל השלישי או ה Slow Food היא תנועה שמנסה לשמר תרבות קולינרית שעושה שימוש במזון מהצומח, חיות משק וגינון מסורתי מקומי המאפשר שליטה וידע על מקורות הגידול, הדרך והתנאים המדויקים בהם גדל חומר הגלם בו אנחנו משתמשים.
אחת ממטרותיה היא חינוך לטעם דרך לימוד מעמיק על המזון אותו אנחנו צורכים והכרות עם תכונותיו וטעמו.
איפה הקפה מתחבר לזה אתם שואלים?
העקרונות זהים:
1.היכרות עם זני הקפה ומקום גידולם
2.שימוש בקפה טחון טרי רצוי מקלייה מקומית
3.אריזה ושיווק של של קפה חד זני באריזות קטנות ללימוד וטעימה
4.הכנת קפה מותאם אישית לטעמו של הלקוח
5.הכרות ועידוד הכנת קפה בטכניקות מיצוי איטי שמפיקה קפה עשיר בטעם ואיכותי במיוחד.
כשאנחנו מדברים על הכנה איטית שמאפשרת מיצוי מעודן של הקפה הכוונה לשיטות מיצוי כגון פילטר או חליטה קרה בלי קשר בכל שיטה צריך להתחיל בפולי קפה מובחרים וקלייה איכותית.
פאולו פנרו מסקייטר האיטלקי הוא אחד מהמומחים המובילים מהגל השלישי. לפי פאולו הגל השלישי שייך למומחים - בריסטות שיודעים הכל על הקפה שאותו הם מוכרים ומכינים.
"קפה נמצא בכל מקום וגורם לאנשים להתקרב" פאולו אומר, " הוא משנה את העולם ואני מנסה להוביל את הגל השלישי ולעזור למהפכה" ומסיים באמרו: "קפה הוא עולם כל כך מגוון ורחב, וחשוב שידעו מאיפה הוא מגיע ואת המסע שהוא עושה עד שמגיע לכוס הקפה"
אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לגל השלישי ולגלות עוד על הקפה שאתם שותים או יותר נכון, על הקפה שאתם רוצים לשתות.
צילום:אנטולי מיכאלו // טיים אאוט